אות שוות לנערות מובילות

אנחנו גאות להציג זו השנה השניה את אות שוות לנערות מובילות מכל הארץ ובכל התחומים. אות שוות לנערות מובילות מבקש לתת במה לנערות צעירות, מכלל המגזרים בישראל, הפעילות בתחומים מגוונים.

הנערות הזוכות בקטגוריות השונות נבחרות על ידי ועדת שיפוט המורכבת מנציגות השותפות לעשייה של שוות. הנערות זוכות בפרס כספי ובשעות מנטורינג אישיות ממנהלות בכירות.

כלל זוכות אות שוות מוזמנות להצטרף לתכנית המנהיגות "שגרירות שוות" שפועלת לאורך השנה כקהילה צעירה נשית, ייחודית ואקטיביסטית, הנפגשת עם נשים מובילות במשק ומובילה פרויקטים ומיזמים בעלי השפעה רחבה. 

אות שוות מוענק לנערות ב-8 קטגוריות
(ניתן להגיש מועמדות ליותר מקטגוריה אחת)
Artboard 16

מדעים, טכנולוגיה וחדשנות

Artboard 9

עשייה חברתית והתנדבות

Artboard 14

תקשורת ורשתות חברתיות

Artboard 13

תרבות ואומנויות

Artboard 18

עשייה ויוזמה בצל מלחמת "חרבות ברזל"

Artboard 2

ספורט ואתגרים

Artboard 9

אקלים קיימות וסביבה

Artboard 11

יזמות ועסקים

כמה דברים שחשוב לדעת לקראת הגשת מועמדות לאות שוות

בשל מלחמת חרבות ברזל, מועד ההגשה נדחה והיא פתוחה עד 20.1.24 בשעה 23:00

♦ רשאית להגיש מועמדות כל מי שמלאו לה לפחות 11 שנים ביום 1.9.23 ולא יותר מ-18 שנים ביום 20.1.24, אשר פעילה באחד או יותר מהתחומים המפורטים מעלה.

♦ מועמדת שהגישה בסבב ההגשה המקורי, מועמדותה נשמרת ומועברת באופן אוטומטי למועד החדש והיא זכאית להגיש מועמדות לקטגוריות החדשות. 

♦ קריטריונים לבחירה: היקף העשייה, המעורבות וההישגים של המועמדת, מוטיבציה להמשך עיסוק בתחום, אופן השימוש במענק הזכייה.

♦ תנתן עדיפות למועמדות תושבות פריפריה חברתית וגיאוגרפית, ולמועמדות צעירות.

ניתן להגיש מועמדות ליותר מקטגוריה אחת ועל סמך תחומי העיסוק והעשייה של המועמדת, לא ניתן לשנות את קטגוריית ההגשה, לאחר שליחת הטופס.

המלצות והוכחות עשייה המצורפות לטופס הגשת המועמדות מהוות יתרון.

מועמדות שהגישו בעבר רשאיות להגיש מועמדות בשנית. לא תתאפשר הגשת מועמדות למי שהגישה מועמדותה לאות שוות בעבר וזכתה.

הזוכות ייבחרו על ידי ועדת פרס המורכבת מנציגות המגזר העסקי, עמותת שוות ונערות נציגות.

♦ כלל מגישות המועמדות תקבלנה הודעה בדבר זכייה/אי זכייה עד לתאריך 15.2.2024. הזוכות במקומות ראשון, שני ושלישי יוכרזו בטקס הענקת פרסים במרכז פרס לשלום, 3.3.2024. ותהיינה זכאיות למענק כספי ולשעות ליווי אישי.

הבהרה מתאריך 9.1.24
מי שהגישה ומי שעתידה להגיש מועמדות ל"אות שוות התשפ"ד": 
לאור זאת שישנן קטגוריות אליהן הוגשו הרבה מועמדות, לעומת כאלה שהגישו אליהן מעט, ככל שפעילותך מתאימה גם לקטגוריה "אקלים, קיימות וסביבה" או "תקשורת ורשתות חברתיות", אנו ממליצות להגיש מועמדות נוספת לאחת משתי הקטגוריות האלה.
אנו מזכירות כי ניתן ומומלץ להגיש מועמדות ליותר מקטגוריה אחת במקביל, באמצעות מילוי טופס הגשה נוסף. כל זאת עד לתאריך 20.1.24 אז תסתיים ההגשה.

הכירו את זוכות אות שוות לשנת 2024

הנערות נבחרו על ידי ועדת שיפוט המורכבת ממיטב הנשים המובילות והמשפיעות בישראל, שהן שותפות לעשייה של שוות. פרס אות שוות לנערות מובילות הוענק ב-3.3.24 לשמונה זוכות בקטגוריות שונות. טקס הענקת הפרס התקיים במרכז פרס לשלום וחדשנות. הקטגוריות להן הוענקו פרסים השנה: ספורט, יזמות ועסקים, קיימות וסביבה, מדיה ותקשורת, מדעים מדויקים וטכנולוגיה, מדעי הרוח ואומנויות, עשייה חברתית והתנדבות, עשייה ויוזמה בצל מלחמת חרבות ברזל. 

לינה קעדאן
בת 14 מבאקה אל ע'רביה
ספורט ואתגרים
מקום 1
לינה שחקנית שחמט מקצועית וחברה בליגה הבינלאומית לשחמט. היא זכתה במקום הראשון בתחרויות רבות, מבין עשרות משתתפים, כשלרוב היא הנערה היחידה בקבוצה של נערים. לינה מעודדת את הדור הבא להיכנס לתחום והובילה לפתיחת מועדון שחמט במקום מגוריה. כיום היא מדריכה ומאמנת בו. בנוסף, לינה מכהנת כיושבת ראש מועצת תלמידים בבית ספרה.
מיה מצפי
בת 12 מרעננה
יזמות ועסקים
מקום 1
מיה מנהלת עסק של סדנאות בישול לילדים ונוער, בדגש על התנהלות עצמאית במטבח. עד כה העבירה סדנאות לכ-250 משתתפים. מיה מדגישה את הבישול ללא גלוטן עבור מענה לילדים צליאקים, בעקבות הסיפור האישי של אחותה. מיה ממשיכה לפתח את עצמה כשפית ואף התארחה לסרוויס בשתי מסעדות יוקרה בתל אביב.
ליה שי
בת 17 מכפר סבא
עשייה חברתית והתנדבות
מקום 1
ליה הקימה את מיזם "יש לך אותך", המספק מענה רגשי לנערות לאחר תהליך הפסקת הריון באופן אישי וממוקד, במטרה למנוע פוסט טראומה ודיכאון. כדי לפתח את המיזם ליה ביצעה מחקר מעמיק להבנת הצורך והפתרון המדויק ביותר. לטובת המיזם היא גייסה 20 מטפלות מתנדבות, ונמצאת כעת בשלבי יצירת שיתוף פעולה עם עמותה מוכרת להפסקת הריון. ליה פועלת להעלאת המודעות לצורך במענה זה עבור נערות. בנוסף למיזם זה ליה פועלת בתחומים חברתיים שונים למען תרומה לקהילה סביבה.
רוני קמאי
בת 16 מכפר יונה
תקשורת ורשתות חברתיות
מקום 1
רוני היא דוברת מועצת התלמידים והנוער הארצית. במסגרת תפקידה היא מקדמת את קול הנוער בתקשורת ובוועדות הכנסת ובכל אירוע אקטואלי. בזמן המלחמה עסקה בנושא החוסן הנפשי של בני הנוער וקידמה אותו בתקשורת ובכנסת, יצרה תכנים עבור הנוער ברשתות החברתיות של מועצת התלמידים והנוער הארצית, ויזמה פעילות ארצית ברשת עם אמנים מובילים בארץ כמענה הפגתי עבור בני נוער בימי הלחימה הראשונים.
לילי גוטרמן
בת 16 מבאר שבע
מדעים, טכנולוגיה וחדשנות
מקום 1
לילי סטודנטית מגיל 14, לומדת קורסים בכימיה בתוכנית "מארי קירי" באוניברסיטת בן-גוריון ולוקחת חלק במחקרים קליניים בתוכנית "נוער חוקר" בבית החולים סורוקה. בנוסף, היא מדריכה בארגון "מנהיגות מדעית", דרכו היא מקדמת נוער בתחומי המדעים בפריפריה, כדי שכל תלמיד ותלמידה יעזו לחלום בגדול, לא משנה מאיפה הגיעו.
יובל קבליס
בת 17 מגן נר
תרבות ואומנויות
מקום 1
יובל היא אמנית העוסקת באיור, אנימציה וציור קריקטורות. היא פעילה בתנועת "תרבות" לקידום תרבות לנוער בפריפריה – פעילה בבית היוצרים של התנועה, מנהלת את הרשתות החברתיות שלה. יובל קידמה את הפסטיבל הארצי של התנועה והפיקה עבורו חומרים פרסומיים מאוירים על ידה. היא מאמינה שצריך להיות שפע תרבותי ואומנותי בכל עיר, שכונה וקהילה בארץ.
עלמה עמי-עד
בת 13 מרמת גן
אקלים קיימות וסביבה
מקום 1
עלמה השתתפה והובילה פרויקט הקמת גן אקולוגי וחממה אקולוגית בבית ספרה, במסגרת סדנת מייקרים. חשוב לה לקדם את המודעות למשבר האקלים, והיא דוגלת באורח חיים מקיים – ממחזרת, חוסכת במים וחשמל, צמחונית. עלמה משתתפת בתוכנית מצויינות למדע של אוניברסיטת תל-אביב וכן בתוכנית נוער מוכשר במתמטיקה של אוניברסיטת בר אילן. כמו כן עלמה מנגנת בחליל צד בתזמורת הייצוגית של קונסרבטוריון גבעתיים.
ליאן מוניר נבואני
בת 16 מג'וליס
השראה יוצאת דופן
מקום 1
ליאן הקימה בתקופת המלחמה את מיזם "תמיד איתך", לסיוע לאמהות שבן זוגן במילואים. במסגרת המיזם הקימה מאגר מתנדבות וציוותה כל שתיים לסייע לאם. המתנדבות הגיעו לסייע במטלות הבית, להפיג את תחושת הבדידות ולתת מענה רגשי לילדים. ליאן מעידה שלמדה מהפרויקט הזה להפוך את הרגשות השליליים מהמצב למשהו טוב שעוזר לסביבה שלה. כמו כן ליאן משתתפת בתוכנית יוניסטרים בה מובילה מיזמים טכנולוגים וכן משתתפת בתוכנית ליד למנהיגות נוער.
אלינור שחר
בת 12.5 מבת שלמה
ספורט ואתגרים
מקום 2
אלינור מתחרה במרוצי אופנועי שטח מאז שהייתה בת 7 והיא הנערה הראשונה בישראל שזכתה במקום ראשון במירוץ מוטקורוס, במירוץ אנדורו ובמירוץ סופרמוטו – כולם מרוצים מעורבים של נערים ונערות יחד. אלינור התחרתה במכביה העולמית ה-21, שהתקיימה ברמת גן. היא גאה בניצחונות שלה ולמדה דרך הספורט שהיא מסוגלת להתמודד עם כל אתגר. אלינור מעודדת נערות נוספות להצטרף לתחום.
נועה חייט
בת 11 מצופית
יזמות ועסקים
מקום 2
נועה הקימה עסק לתכשיטים בשם Nono Jewelry. היא מוכרת תכשיטים שהכינה במו ידיה דרך הרשתות החברתיות ובדוכן. נועה מקפידה להתחדש בקולקציות חדשות בעיצובה ולאפשר לקהל הלקוחות שלה לצמוח יחד איתה. בנוסף נועה התנדבה בתרומה לחיילות מתחילת מלחמת "חרבות ברזל".
ליטן מדינה
בת 17 מערד
יזמות ועסקים
מקום 2
ליטן היא עצמאית ומפעילת עסק אינטרנטי למכירת גאדג'טים טכנולוגיים. את העסק היא מקדמת באתר ייעודי ובחשבון טיקטוק מצליח. היא פועלת בנחישות ובאמונה עצמית ועובדת קשה במטרה לייצר לעצמה חופש כלכלי בעתיד.
יהלי מילר
בת 12 מהוד השרון
עשייה חברתית והתנדבות
מקום 2
יהלי היא יזמת חברתית, שקידמה כבר שני מיזמים חברתיים בבית ספרה. המיזמים שניהן עוסקים במענה רגשי עבור בני נוער החשים בדידות בבית הספר. בעקבות הצורך שזיהתה כאשר הובילה את המיזם הראשון שלה, הקימה את מיזם "אור בלב", להנצחת דודתה אור. במסגרת מיזם זה הקימה מתחם פתוח לשיתוף, הפועל בהפסקות. למתחם יש חוק אחד – כולם משתפים את כולם. המיזם פעל שנה והוצג לכלל מנהלי בתי הספר בעיר, ומתוכנן להתרחב משמעותית.
תהל ורדי
בת 16 מכפר יונה
תקשורת ורשתות חברתיות
מקום 2
תהל חברה בקבוצת רובוטיקה של BumbleB. במסגרת הקבוצה היא מנהלת פרויקט הפקת סרטונים מדעיים וטכנולוגיים, המופצים ברשתות החברתיות במטרה לחשוף ילדים ונוער לעולם זה, ולהסיח את דעתם מתכנים לא מותאמים על המלחמה. הסרטונים צברו כחצי מיליון צפיות בטיקטוק ומאות אלפי צפיות ביוטיוב.
שני עפרוני
בת 14 מנתניה
מדעים, טכנולוגיה וחדשנות
מקום 2
שני היא קפטנית קבוצת הרובוטיקה הבית ספרית. היא מעידה שבתחילת הדרך הייתה צריכה להוכיח את עצמה, כיוון שתפסו אותה כשונה, כי נולדה עם דיספרקציה, והייתה הבת היחידה בקבוצה. היום, כשהיא הקפטנית, היא עוזרת לשלב ילדים עם צרכים מיוחדים בקבוצה ומעודדת נערות נוספות להצטרף.
תהילה פרשן
בת 16 מבית שמש
תרבות ואומנויות
מקום 2
תהילה היא אמנית בתחום הציור הדיגיטלי והלא דיגיטלי, צילום, פיסול, אוריגמי ועיצוב. היא התחילה את דרכה בקורונה, מתוך רצון למצוא תעסוקה שתפיג את הבדידות בסגרים.. מעבר להיותה אמנית מוכשרת, היא מעבירה פעילויות יצירה באירועים וימי הולדת וחוגי אומנות לילדים בחופשות.
שי חורב
בת 14 ממזכרת בתיה
אקלים קיימות וסביבה
מקום 2
שי היא פעילה חברתית בתחום משבר האקלים. שי מכהנת כראש צוות חינוך אקלימי במחאת הנוער למען האקלים. הצוות שמובילה אחראי על העברת שיעורים, הרצאות וחשיפת הציבור לנושא משבר האקלים ואקטיביזם סביבתי. במסגרת תפקידה שי ארגנה הכשרות וימי גיבוש לצוות. שי מאמינה כי אקטיביזם הוא הדרך ליצור חברה אכפתית בה לכל אחד יש מקום להשמיע את קולו.
נעם שניצר
בת 17 מכוכב מיכאל
השראה יוצאת דופן
מקום 2
נעם היא שפית מוכשרת. היא מבשלת ואופה מגיל 11, אוהבת לאלתר ולנסות דברים חדשים במטבח. מתחילת המלחמה היא מתנדבת במטבח שדה לחיילים שהוקם במושב שלה, וכן מבשלת ארוחות בנקודות ההתרעננות של החיילים. נעם איבדה שלושה חברים לשכבה בשבעה באוקטובר ומעידה שההתנדבות עזרה לה לא לשקוע בעצב ולהתרכז באופטימיות ובעשיית טוב.
ליאן מן
בת 15 מכרמיאל
ספורט ואתגרים
מקום 3
ליאן מתעמלת מכשירים באגודה בכרמיאל, היא סגנית אלופת ישראל לנערות בשנת 2023 וחלק מהנבחרת הצעירה של ישראל. היא רוצה לקדם אגודות ספורט מקצועיות בפריפריה ורואה בנצחונות שלה כצעד בכיוון הזה. ליאן חולמת ושואפת להתחרות באולימפיאדה.
אמה צדקה
בת 14 מהרצליה
יזמות ועסקים
מקום 3
אמה היא קונדיטורית ומעבירה סדנאות אפייה לילדים. בקיץ האחרון העבירה שלושה מחזורים של קייטנות בנושא אפייה, במהלכן שילבה בין אפיה יצירה ומשחקים. למרות האתגר הגדול בהעברת הסדנאות, התגובות החיוביות שהיא מקבלת מהסביבה מדרבנות אותה להמשיך ולהאמין ביכולותיה. לצד העיסוק בהעברת סדנאות אמה גם מוכרת את תוצרי האפיה שלה.
משי שרון
בת 16 מטבריה
עשייה חברתית והתנדבות
מקום 3
משי היא שותפה פעילה בעשייה ובקידום יוזמות של בני נוער בעיר טבריה. היא חלק ממועצת הנוער העירונית, מתנדבת בעמותת "שכן טוב" המסייעת למשפחות מועטות יכולת. משי הדריכה בתנועות הנוער בני עקיבא ועוז. משי הקימה עם חברות ביגודית יד-שנייה בבית ספרה להנצחת רינה שנרב ז"ל, שאותה היא מנהלת לבד בהתנדבות כיום.
יארא עמאר
בת 16 מג'וליס
עשייה חברתית והתנדבות
מקום 3
יארא שמה לעצמה למטרה לעזור לאחרים ולתת מעצמה למען החברה. היא יושבת ראש מועצת תלמידים בבית ספרה, מתנדבת במד"א, ומשתתפת בתכנית יוניסטרים, במסגרתה הקימה חברה שמטרתה לסייע לילדים על הספקטרום לבטא רגשות, דרך פיתוח שעון חכם המשתמש בבינה מלאכותית לזהות את רגשות הילד.
ליעד שפירא
בת 13 מרמת גן
תקשורת ורשתות חברתיות
מקום 3
מגיל צעיר לליעד יש מסר לעולם, אותו היא מקדמת בכל דרך אפשרית – "אהבת חינם כאן ועכשיו". כדי לקדם את המסר ליעד יזמה את פרויקט "רק מילה טובה", במהלכו עודדה אנשים לשתף פרגון ברשתות החברתיות. כאשר ליעד מקדמת את המסר שלה ברשתות החברתיות, היא מקפידה על זהירות מול הסכנות הנשקפות ברשת. היא התראיינה רבות בתקשורת על מאבק בחרמות ובאלימות בבתי ספר ולקחה חלק בקמפיין של קרביץ בנושא. כמו כן ליעד מעורבת בפרויקטים חברתיים רבים.
אורי דרעי
בת 18 מדימונה
מדעים, טכנולוגיה וחדשנות
מקום 3
אורי היא ראש צוות קהילה בנבחרת הרובוטיקה של ביה"ס, במסגרת זו היא פועלת להפצת STEM לאוכלוסיות שונות. היא יזמה פרויקט מנטורינג לסיוע לימודי ומנטלי לנערות מהשכבות הצעירות שלומדות מקצועות מדעיים (Active Girls Mentor) ויצרה מופע מדעי המשלב ניסויים, כדי לגייס ספונסרים לנבחרת הרובוטיקה, איתו הופיעו בבתי ספר ובתי חולים, ואף תרגמו לערבית.
נויה ביטון
בת 12 מאשדוד
תרבות ואומנויות
מקום 3
נויה חובבת קריאת ספרים, בשנה האחרונה קראה מעל 40 ספרים, בעברית ובאנגלית. נויה מעודדת בני נוער לקריאה מקדמת את הנושא דרך עמוד אינסטגרם בו היא מעלה המלצות, הגרלות ושיתופי פעולה עם הוצאות ספרים. היא מאמינה באיכויות שקריאת ספרים מביאה, ואף מעידה שהקריאה עזרה לה להסיח את דעתה מהמלחמה.
נעמה אהרוני
בת 16 מקדימה צורן
אקלים קיימות וסביבה
מקום 3
נעמה פועלת כדי ליצור עולם מקיים יותר ופחות בזבזני. היא מתעסקת בתחום האופנה המהירה, מכירה את ההשלכות החמורות של הרגלי הצריכה שלנו ובוחרת לפתח הרגלים אחרים ולעודד אנשים נוספים לעשות כך. היא תופרת מגיל 5, ממחדשת בגדים שאינם מתאימים לה וקונה בגדים בחנויות יד-שנייה. בנוסף, דאגה להפוך את עיתון בית הספר מעיתון מודפס לדיגיטלי.
טליה פרץ
בת 17 מבאר שבע
השראה יוצאת דופן
מקום 3
טליה היא יושבת ראש מועצת התלמידים העירונית. במהלך המלחמה הפעילה יוזמות רבות בעיר – תרומות לחיילים, ביקור פצועים בבי"ח סורוקה, כתיבת חוברת פעילויות לילדי הגנים, שידורי לייב באינסטגרם עם מפורסמים,, הפקת סרטונים למען החזרת החטופים ואירועים נוספים. בנוסף, טליה פעילה בפורום הנוער של מוקד 105 ובתקופת המלחמה ניסתה לתת מענה לבעיית החשיפה לסרטונים לא מותאמים.

הכירו את זוכות אות שוות לשנת 2023

הנערות נבחרו על ידי ועדת שיפוט המורכבת ממיטב הנשים המובילות והמשפיעות בישראל, שהן שותפות לעשייה של שוות. פרס אות שוות לנערות מובילות הוענק ב-11.12.22 לשבע זוכות בקטגוריות שונות. טקס הענקת הפרס התקיים במרכז פרס לשלום וחדשנות במעמד מנכ"לית משרד ראש הממשלה, נעמה שולץ, סמנכ"לית הרשות לקידום מעמד האשה, אושרה יוסף פרידמן, ומנכ"לית מטא בישראל, עדי סופר תאני. מתוך למעלה מ-140 מועמדות ראויות ונהדרות שהגישו את עצמן לאות שוות, 21 זוכות נבחרו על ידי ועדת שיפוט רחבה המורכבת משותפות לדרך, ונערות בוגרות תכניות שוות.הקטגוריות להן הוענקו פרסים השנה: ספורט, יזמות ועסקים, קיימות וסביבה, מדיה ותקשורת, מדעים מדויקים וטכנולוגיה, מדעי הרוח ואומנויות, עשייה חברתית והתנדבות. הוענק אות הוקרה מיוחד על השראה יוצאת דופן, לאור עשייתה רבת ההשפעה בקנה מידה ארצי, לאופק ראשון בת 17 מראשון לציון, מפקדת סיירת החרם. 

אופק ראשון
בת 17 מראשל"צ
השראה יוצאת דופן
מקום 1
אופק בת ה-17 פועלת בכל רחבי הארץ לסייע לילדים ונוער אשר חוו חרם חברתי. כמי שהתמודדה עם חרם בעצמה, אופק מסייעת בכלים ובחיזוק לאותם ילדים ואף להוריהם. אופק מפקדת סיירת החרם מזה ארבע שנים במסגרת התכנית "הצינור" עם גיא לרר ובכך הביאה להשפעה ארצית רחבה ומעוררת השראה, בשינוי המודעות והשיח בנושא חרם.
הילי מזל סבא
בת 12 מרמלה
עשייה חברתית והתנדבות
מקום 1
הילי בת ה-12 מחזיקה בתואר המתנדבת הצעירה ביותר בעיר. הילי מתנדבת בעמותת צמי"ד ומעודדת את חבריה להתנדבות ולחשיבות שבכך. בנוסף הילי אשר גדלה לצד אח תאום הגדל עם אוטיזם. מצרה בקרב ילדים ובני נוער בעירה על אוטיזם, קבלת השונה והבנת האח. הילי מספרת על חוויותיה לגדול לצד אח עם אוטיזם ועל הבנת המורכבות.
שרית סטרלץ
בת 16 מאשדוד
ספורט ואתגרים
מקום 1
שרית היא פאוורליפטרית, מקצועית, המתחרה בתחום. במהלך הקריירה שלה התגברה על פציעות ולמרות הקושי היא ממשיכה להתאמן ולהתחרות. באמצעות הספורט שרית מהווה השראה לבנות נוספות המעוניינות להשתלב בעולמות הספורט התחרותי, ואף רוצה לקדם מודעות לאורח חיים בריא ותזונה בריאה.
רוני יצחק
בת 16 מדימונה
מדעים, טכנולוגיה וחדשנות
מקום 1
רוני מתכנתת צעירה, השתתפה והובילה קבוצה של תחרות רובוטיקה. כיום היא משמשת כחונכת ומנטורית לבנות צעירות ממנה בתוכנית. כמו כן מובילה רוני הנגשה של עולמות הרובוטיקה עבור ילדים עם בעלי מוגבלויות. רוני מארגנת כנסים לנערות בעיר בנושאי יזמות וסייבר על מנת לקדם את התחום בקרב נערות. בזמן הקורונה סייעה בהדפסת מגני פנים לצוותים רפואיים במדפסות תלת מימד
מיטל קורסונסקי
בת 13 מרמלה
תרבות ואומנויות
מקום 1
מיטל בת ה-13 מציירת כבר מספר שנים. ציוריה קיבלו ביקורות נהדרות מאנשי מקצוע ואף זכו בפרסי ציור לנוער ברלוונטיות ובמסרים שלהם. כתושבת עיר מעורבת למיטל חשוב למנף את האומנות ככלי לדו קיום והכרת האחר בחברה
אריאלה מרקוס
בת 15 מצור הדסה
יזמות ועסקים
מקום 1
אריאלה בת ה-15 מצור הדסה, החליטה לנצל את סגרי הקורונה להפוך את עצמה למסודרת ויעילה יותר. היא פיתחה לעצמה שיטה של ניהול זמן וכעת יצרה לעצמה עסק למתן כלים לניהול זמן לנערות. לצד זה בנתה מערכת של כלים מוחשיים ודיגיטליים עבור לקוחותיה
הילה זמיר
בת 16 מפני קדם- אספר
תקשורת ורשתות חברתיות
מקום 1
הילה מפני קדם-אספר היא יוצרת תוכן לרשתות חברתיות על מנת להעלות את המודעות לנושאים חברתיים שונים- בריונות נוער וילדים, התמודדות עם סרטן ועוד. להילה חשוב מאד לקדם את נושא זיכרון השואה בקרב בני נוער ולייצר בעזרתם תיעוד והנחלה של זיכרון השואה ומאבק באנטישמיות. בנוסף הילה עוסקת בציור ובמוזיקה.
לורינה חבוש
בת 15 מעכו
אקלים קיימות וסביבה
מקום 1
לורינה בת ה-15, הבינה את החשיבות של שמירה על איכות הסביבה דרך אהבתה לים, בעודה יוצאת לשייט היא נוכחת לראות את הזוהמה והלכלוך וכך החליטה לפעולה להעלאת המודעות לשמירה על הסביבה בבית ספרה ובעירה
אלכסנדרה ישראלוב
בת 13 מאשדוד
תקשורת ורשתות חברתיות
מקום 3
אלכסנדרה ישראלוב מאשדוד עושה שימוש ברשתות החברתיות על מנת להוביל שינוי חברתי בקבלת האחר בחברה.
טיגיסט היילו
בת 11 מפתחת תקוה
תקשורת ורשתות חברתיות
מקום 2
טיגיסט מייצגת את בית ספרה במגוון אירועים, ומקדמת נושאים חברתיים של מלחמה בחרמות, קבלת השונה ומניעת גזענות באמצעות הרצאות שיזמה.
מאיה אורלב כהן
בת 14 מהוד השרון
תרבות ואומנויות
מקום 3
מאיה בת 14 מהוד השרון עוסקת במגוון תחומי אומנות- ריקוד, נגינה ובעיקר ציור. מאיה יצרה תערוכה מעבודותיה.
נועה אבודיאן
בת 16 מבאר שבע
תרבות ואומנויות
מקום 1
נועה אבודיאין בת 16 מבאר שבע היא פעילה ברשתות החברתיות על מנת לתת לנוער השראה וחיזוק. נועה הוציאה ספר העוסק באותם תחומים.
יערה קפלן
בת 15 מקרית אונו
יזמות ועסקים
מקום 3
יערה קפלן רק בת 15 היא קונדיטורית המוכרת עוגות וקפקייקס, מעבירה סדנאות לנערות ואף מדריכה אותן הלאה.
הדס נבואני
בת 16 מג'וליס
יזמות ועסקים
מקום 2
הדס נבואני בת 16 מהכפר ג'וליס מובילת מיזם ביוניסטרים, פעילה חברתית בתחום נוער עם צרכים מיוחדים.
סתיו שרה פיטוסי
בת 13 מבאר שבע
מדעים, טכנולוגיה וחדשנות
מקום 3
סתיו השתתפה באולימפידת מתמטיקה וכן למדה קורסים מדעי המוח באוניברסיטת בן גוריון. סתיו פעילה חברתית ורוצה לתרום מהידע שלה לחברה.
שחף עפרוני
בת 16 מנתניה
מדעים, טכנולוגיה וחדשנות
מקום 2
שחף עפרוני בת 16 מנתניה היא פעילה ביוניסטרים, בתחרויות רובוטיקה ומדריכה בפלנתניה (הפלנטריות בנתניה).
כרמל קדוש
בת 12 מגדרה
אקלים קיימות וסביבה
מקום 3
כרמל קדוש מגדרה עוסקת במחזור ושימוש חוזר. כרמל מייצרת עציצים מבקבוקי פלסטיק, מעודדת שתילה ומחלקת בסביבתה.
רביד קאופמן
בת 14 מרחובות
אקלים קיימות וסביבה
מקום 2
רביד קאופמן מרחובות, מקדמת פרויקט של ספסלי נתינה באזור מגוריה ופעילה בהסברה אודות משבר האקלים.
ליבי בוכריס
בת 15 מקרית ביאליק
עשייה חברתית והתנדבות
מקום 3
ליבי בוכריס היא מתנדבת במד"א. פעילה במועצת הנוער הבית ספרית, העירונית והמחוזית ויוזמת התנדבויות בקהילה.
שילת פלפל
בת 15 מדימונה
עשייה חברתית והתנדבות
מקום 2
שילת פלפל היא פעילה חברתית במועצת הנוער העירונית, בפרלמנט נערות, בכנפיים של קרמבו, בקו הזינוק ובמצ"דים.
כרם עידן
בת 12 מחיפה
ספורט ואתגרים
מקום 3
כרם היא רוכבת אופניים תחרותית, מגיל 8.5 ומתחרה גם בכביש וגם בשטח. כרם זכתה באליפות ישראל שלוש שנים.
שני פז
בת 15 מחדרה
ספורט ואתגרים
מקום 3
שני היא סקייטרית תחרותית עטורת פרסים, המתחרה גם בקטגוריות בגברים וגם הבוגרים. שני נחשבת פורצת דרך בתחומה.
איילה שפמן
בת 16 מקיבוץ גת
ספורט ואתגרים
מקום 2
איילה שפמן מתעמלת מקצועית באקרובטיקה והתעמלות קרקע. עטורת פרסים מהארץ והעולם.

הכירו את זוכות אות שוות לשנת 2022

הנערות נבחרו על ידי ועדת שיפוט המורכבת ממיטב הנשים המובילות והמשפיעות בישראל, שהן שותפות לעשייה של שוות. פרס אות שוות לנערות מובילות הוענק ב-11.12.22 לשבע זוכות בקטגוריות שונות. טקס הענקת הפרס התקיים במרכז פרס לשלום וחדשנות במעמד מנכ"לית משרד ראש הממשלה, נעמה שולץ, סמנכ"לית הרשות לקידום מעמד האשה, אושרה יוסף פרידמן, ומנכ"לית מטא בישראל, עדי סופר תאני. מתוך למעלה מ-140 מועמדות ראויות ונהדרות שהגישו את עצמן לאות שוות, 21 זוכות נבחרו על ידי ועדת שיפוט רחבה המורכבת משותפות לדרך, ונערות בוגרות תכניות שוות.הקטגוריות להן הוענקו פרסים השנה: ספורט, יזמות ועסקים, קיימות וסביבה, מדיה ותקשורת, מדעים מדויקים וטכנולוגיה, מדעי הרוח ואומנויות, עשייה חברתית והתנדבות. הוענק אות הוקרה מיוחד על השראה יוצאת דופן, לאור עשייתה רבת ההשפעה בקנה מידה ארצי, לאופק ראשון בת 17 מראשון לציון, מפקדת סיירת החרם. 

No data was found

עמותת שוות הוקמה במטרה לאפשר לנערות לחזק את תחושת הערך העצמי שלהן ולתת להן כלים שיאפשרו להן לממש את שאיפותיהן.

העמותה מפעילה תכניות בפריסה ארצית המסייעות לנערות לפתח הערכה עצמית חיובית לטווח הרחוק, דרך התנסות מוקדמת בהצבת מטרות, מישוב עצמי אפקטיבי והיכרות עם נשים מעוררות השראה.

​ החניכות לומדות לראות בכל כישלון הזדמנות ללמידה, לגלות בעצמן עוצמות חדשות, לשאוף ליעדים גבוהים יותר ולממש אותם. תכניות העמותה מופעלות על ידי סטודנטיות מתנדבות המקבלות מלגה תמורת התנדבותן.

רצינו להזמין אותך לתמוך בשוות ולהיות שותפה חשובה :) 
בכל קניה בכרטיס האשראי שלך יעוגל סכום הקניה לשקל הקרוב ואותן אגורות יועברו לתרומה.

לדוגמה: קנית ב- 9.90 ש״ח? שילמת 10 ותרמת רק 10 אגורות!

האגורות שלך יכולות לעשות שינוי גדול! 

דילוג לתוכן